Оформлення автоцивілки у воєнний час: чи є зміни і коли не заплатять за страховкою

У воєнний час все ще залишається необхідним автострахування ОСАЦВ (обов’язкове страхування автоцивільної відповідальності) для водіїв, тому автовласникам необхідно вчасно актуалізувати термін дії поліса. Експерти розповіли як оформити ОСАЦВ і пояснили, коли можуть не заплатити по страховці під час війни.

Про це повідомляє hotline.finance.

Онлайн-оформлення ОСАЦВ

Для того щоб застрахувати авто, водіям потрібно вказати технічні характеристики машини, а також місце прописки власника авто. Далі потрібно визначитися з підходящою програмою з переліку запропонованих і ввести дані, що запитуються. Після чого водій має сплатити поліс банківською картою.

Водночас страховку може купити будь-який громадянин, який на законних підставах управляє авто, яке хочуть застрахувати. Тому необов’язково самому господареві машини оформляти страховку.

Варто зазначити, що при покупці страховки варто вказувати саме місто реєстрації власника, яке збігається з даними у техпаспорті, а не страхувальника.

Після оплати ОСАЦВ на електронну пошту прийде готове страхування у форматі PDF. У цьому вона має повну юридичну силу.

На час воєнного стану в країні водіям, які оформлюють онлайн-страхування, не потрібно друкувати її. Вони можуть зберігати ОСАЦВ у мобільному телефоні, що встановлено правилами дорожнього руху, а саме пункт 2.1.

У яких випадках ОСАЦВ не покриває збитків під час війни

Можуть не виплатити за страховкою, якщо машина пошкодилася через військові дії, зокрема, попадання снаряда або авто переїхав танк. Це через те, що ця сфера не підпадає під відповідальність даного виду страхування. Водночас у звичайних ДТП страховка продовжує виплачуватись у воєнний час.


Не пропустіть