Компанія BMW завершила зимові випробування електрокросовера iX1 (Фото)

Компанія BMW офіційно оголосила, що електрична модифікація нового кросовера X1 досягла фінальної фази процесу розробки. Позашляховик останні місяці випробовували на здатність протистояти холодам у тестовому центрі компанії в Ар’єплозі. Названо і приблизні терміни прем’єри: сімейство X1 нового покоління розсекретять восени цього року.

На північному полігоні BMW оцінювала нюанси роботи силової електроніки – двигунів, акумулятора та технології зарядки. Система eDrive п’ятого покоління, яку отримає iX1, супроводжуватиметься інтелектуальною системою обігріву батарей: стверджується, що вона забезпечить короткий час заряджання та великий запас ходу навіть за екстремально низьких температур.

BMW iX1 виявиться повнопривідним, тобто отримає два електродвигуни – по одному на кожній осі. Їхню спільну роботу також тестували в Ар’єплозі, як на замерзлих озерах, так і на засніжених дорогах. Нарешті, інженери BMW оцінювали функціональні можливості підвіски та взаємодію шасі з силовою установкою.

iX1 стане частиною цілої родини. Кросовер нового покоління планується випускати не тільки з електромоторами, але і з традиційними ДВЗ, а також як гібрид, що заряджається. Першими BMW планує вивести на ринок такі модифікації, а батарейна версія приєднається до них трохи пізніше.