В Україні змінили порядок навчання водіїв

Уряд вніс зміни до порядків навчання водіїв та державної реєстрації транспортних засобів. Відповідна постанова буде діяти на час воєнного стану та протягом трьох місяців з дня його припинення чи скасування.

Про це повідомляє MMR з посиланням на дані постанову від 10 травня 2022 р. № 584.

В документі йдеться, що практичний іспит для одержання посвідчення водія складається в будь-якому територіальному органі з надання сервісних послуг МВС незалежно від місця складення теоретичного іспиту.

Навчання з теоретичної підготовки можуть здійснюватися дистанційно за допомогою технічних засобів електронної комунікації, у тому числі через інтернет-мережу.

Видача «прав» здійснюється у будь-якому сервісному центрі незалежно від місця складення теоретичного та/або практичного іспитів.

Що стосується навчання з практичного керування транспортними засобами категорій В, С1Е, СЕ, то вони проводяться не більше 5 годин щодня.

Раніше ми писали, що у період воєнного стану до керування транспортними засобами категорії С, С1 на території України допускаються особи, які мають водійське посвідчення категорії В.


Не пропустіть