У Києві націоналізували білоруські підприємства та вантажівки МАЗ

Київська прокуратура передала в управління національного агентства “АРМА” 20 вантажівок “МАЗ” та корпоративні права двох підприємств, пов’язаних з урядом Білорусі.

Як передає Amazing Ukraine, про це повідомляє Суспільне.

“Встановлено, що в місті Києві здійснюють свою діяльність два підприємства – ДП “АвтоМАЗ Україна” та ТОВ “З іноземними інвестиціями “Торговий Дім “МАЗ-Україна”, кінцевими бенефіціарними власниками долі яких є державна структура, підконтрольна уряду РБ, а тому є значний ризик у прийнятті рішень керівництвом вказаних підприємств на шкоду державній безпеці України”, – йдеться у повідомленні Київської прокуратури.

У межах слідства на цих підприємствах провели обшуки, під час яких вилучили 20 вантажівок марки “МАЗ” на загальну суму понад 20 мільйонів гривень.

“Наразі за клопотанням прокуратури вантажівки та корпоративні права згаданих товариств арештовано та передано в управління Національному агентству України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів,”– зазначає пресслужба Київської прокуратури.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.


Не пропустіть