За п’яне водіння можна буде позбутися авто

У Міністерстві внутрішніх справ висловилися щодо конфіскації авто у п’яних водіїв на користь війська. Ініціативу прокоментував радник міністра внутрішніх справ України Вадим Денисенко, передає MMR.

За його словами, ухвалення закону про конфіскацію автотранспорту на користь Збройних сил України за керування транспортним засобом у стані сп’яніння набагато краще діятиме на можливих порушників, ніж підвищення штрафів.

«Коли ситуація почала нормалізовуватися у деяких регіонах, ми почали бачити, що знову почала рости кількість нетверезих водіїв, тому такий законопроект потрібен. Він повинен нормалізувати ситуацію на дорогах, він – це набагато краще за збільшення штрафів», – сказав Денисенко.

Нагадаємо, вищезгаданим документом пропонується встановити, що керування транспортним засобом особою в стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння в умовах правового режиму воєнного чи надзвичайного стану, крім іншого передбаченого законодавством покарання, тягне за собою конфіскацію транспортного засобу для подальшої передачі його на потреби підрозділів Збройних сил України або Міністерства внутрішніх справ України, або Державної служби України з надзвичайних ситуацій (за рішенням Кабінету міністрів України або уповноваженого ним органу державної влади).


Не пропустіть