Власникам деяких авто пропонують змінити номери: деталі

Власникам електромобілів пропонують змінити номери з буквами «Z», які після повномасштабного вторгнення рф асоціюються з рашистами.

Про це повідомляє MMR з посиланням на повідомлення Головного сервісного центру МВС у Facebook.

Як зазначається, два роки тому сервісні центри МВС почали видавати «зелені» номерні знаки для електрокарів. Правова регламентація – Наказ МВС України №166 від 2 березня 2021 року. Зазначений відомчий акт визначає серії номерних знаків для електромобілів, електромобілів-таксі, електробусів та інших типів електричного транспорту – з літеросполуками латинської абетки, що починаються з літер Z та Y.

Спочатку сервісні центри МВС видавали номерні знаки з літерою «Z», що означає Zero Emissіon – нульові викиди. Наразі, країною пересуваються майже 16 000 електрокарів з такою серією.

Найближчим часом усі сервісні центри МВС будуть забезпечені номерними знаками із літеросполукою «YА». Тому на дорогах нашої країни будуть пересуватися електрокари різних серій.

«За бажанням власника, можна замінити номерний знак на іншу комбінацію без використання суфіксів Z та V. Для цього необхідно звернутися з транспортним засобом до сервісного центру МВС. З собою мати: паспорт, ІПН, свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу та квитанцію про оплату послуги», – йдеться у повідомленні.


Не пропустіть