В Україні з’явився флагманський бронеавтомобіль із Канади

На озброєння ЗСУ надійшли бронеавтомобілі Roshel Senator, які виконують завдання на фронті проти російських окупантів.

Про це у Twitter повідомляє Ukraine Weapons Tracker.

“Канадські бронетранспортери Roshel Senator вже є в Україні – недавно Канада поставила 8 таких БТР. Корпус цієї машини може захистити пасажирів від вибуху та куль калібру до 50 мм”, – йдеться у повідомленні.

Roshel Senator – флагманська багатоцільова модель компанії Roshel, розроблена спеціально для правоохоронних органів та прикордонного патрулювання. Броня по периметру пасажирського та моторного відсіку забезпечує захист до рівня CEN B7. Підлога дозволяє захиститися від одночасного вибуху двох німецьких ручних гранат DM-51 або еквівалентних легких протипіхотних мін. До того ж в автомобілі встановлені вікна з куленепробивного скла, а шини мають функцію самопідкачування.

На додаток до стандартних функцій безпеки, таких як озброєні отвори по периметру, евакуаційні люки, вдосконалені замки, камери зовнішнього огляду, системи контролю натовпу, сирена/система звукової сигналізації, аварійне освітлення, Roshel оснащує свої транспортні засоби додатковими рішеннями, серед яких системи дистанційного керування зброєю, додаткові люки, системи нічного бачення, системи виявлення джерел вогню, блоки хімічного захисту, тощо.

Відомо, що Senator APC побудовано на базі важкого пікапа Ford F-серії. У рух його приводить 6,7-літровий дизельний турбодвигун потужністю 330 к.с. і 750 Нм крутного моменту.

Джерело tsn.ua

Не пропустіть