Водіям нагадали про штраф за непристебнутого пасажира

Як правило, кермувальники не звертають увагу на те, чи пристебнуті ременями безпеки пасажири в авто або вважать що це особиста справа самого пасажира. Насправді ж водію може загрожувати штраф за непристебнутих пасажирів і це цілком законно.

Так, Правила дорожнього руху зобов’язують пасажира під час пересування на транспортному засобі, користуватися ременями безпеки, де їх установка передбачена конструкцією (п.п.5.1.6).

ПДР зобов’язують і водія особисто використовувати ремені безпеки, а також не перевозити пасажирів, не пристебнутих ременями (п.п.2.3.в).

Таким чином, водій зобов’язаний сам користуватися пасками безпеки, а також слідкувати, чи пристебнути пасажири, яких він перевозить.

За порушення Правил користування ременями безпеки передбачено штраф у розмірі 510 грн. (ч.5 ст.121 КУпАП). Штраф може отримати як водій, який перевозив непристебнутого пасажира, так і сам пасажир, який їхав у автомобілі без використання пасків безпеки.

Таким чином, згідно ПДР перед початком руху водій повинен переконатись чи всі пасажири автомобіля пристебнуті. І лише після цього здійснювати рух.


Не пропустіть