В Україні створять національну мережу зарядних станцій для електрокарів

Державне підприємство «НАЕК «Енергоатом» та акціонерний банк «Укргазбанк» підписали меморандум про партнерство і взаємодію. Спільний проєкт передбачає створення в Україні національної мережі електричних зарядних станцій.

Про це повідомляється на сайті Міністерства енергетики, передає MMR.

Як зазначається, сторони домовилися розпочати спільну реалізацію проєкту з використанням фінансових можливостей «Укргазбанку» та виробничо-технічного потенціалу «Енергоатому» як найбільшого виробника електроенергії в нашій країні.

У Міністерстві енергетики повідомили, що це ще один важливий крок з розвитку інфраструктури електричного транспорту й створення національної мережі зарядних станцій в Україні.

Тим часом в «Укргазбанку» повідомили, що фінансування проєктів, пов’язаних із ефективним використанням енергоресурсів і зниженням негативного впливу на навколишнє середовище, було і залишається одним із пріоритетних напрямів роботи банку.

Нагадаємо, останнім часом в Україні різко зріс попит на електромобілі. За словами експертів, це зумовлено дефіцитом пального й зростанням його вартості, викликаних російською агресією.


Не пропустіть