Дорогий бензин змушує водіїв відмовлятися від поїздок

Дедалі більше мешканців Великобританії змушені скорочувати поїздки власним автомобілем — як повсякденні, так і тривалі, повідомляє таблоїд The ​​Sun. За його даними, через надмірно високі ціни на паливо машина для низки жителів країни перетворилася з транспорту на предмет розкоші, який вони більше не можуть собі дозволити на тлі загального зростання вартості життя. Так, близько 10% водіїв повідомили, що їм довелося відмовитися від відпускних подорожей, пише DIP.

Ще 12 відсотків опитаних автовласників через надто дороге паливо почали рідше їздити на роботу на власному автомобілі. При цьому серед молодих водіїв віком від 18 до 24 років ця частка вища і становить 20 відсотків. Також деякі юні британці відмовилися від поїздок до освітніх закладів на автомобілі, а приблизно кожному десятому жителю країни молодше 34 років довелося взагалі продати машину.

Ряд британських активістів закликають владу взяти під контроль зростаючі ціни на пальне, які «руйнують бізнес та повсякденне життя». Зокрема, пропонується знизити ціни поза великими містами та скоротити ПДВ до 17,5 відсотка, щоб допомогти людям у «надзвичайній ситуації» із вартістю життя.

За даними Bloomberg, роздрібні ціни на бензин Великобританії почали поступово знижуватись після тривалого падіння вартості палива на біржі. Минулого тижня мережа Asda скоротила ціну літра на дев’ять пенсів. Однак, як зазначають громадські діячі, поки що тенденція надто слабка, щоб її помітили звичайні споживачі.


Не пропустіть