35-річний Saab продали за ціною нового Toyota Land Cruiser (Фото)

Торги на порталі Bring a Trailer за 35-річний кабріолет Saab 900 Turbo завершились рекордно високою ставкою. Хтось не пошкодував віддати за рідкісну, але все ж таки аж ніяк не ексклюзивну машину 145 000 доларів. Новий власник написав, що така сама машина була у нього першою, і на ній він поїхав на перше побачення з майбутньою дружиною.

На додаток до особистих ностальгійних почуттів стан у дводверки справді унікальний. Пробіг з 1987 року становив менше 400 кілометрів. Перший власник розлучився із цим Саабом лише торік. Вишневий кузов і м’який чорний тент, а також агрегати знаходяться в ідеальному стані.

Тент оснащений електроприводом та обігрівом заднього скла. Комплектація машини багата: бежевий шкіряний салон, 15-дюймові диски литі, передні протитуманні фари, маршрутний комп’ютер, аудіосистема, кондиціонер, круїз-контроль, обігрів передніх сидінь.

Дволітровий турбомотор видавав у новому стані 160 кінських сил. Він пов’язаний з 5-ступінчастою «механікою», через яку рухаються передні колеса. Цього року машина пройшла масштабне обслуговування із промиванням бензобака, заміною паливного насоса та термостату.


Не пропустіть