Geely може викупити частку компанії Renault

Китайська компанія Geely Automobile Holdings та неназвана нафтова група ведуть переговори про придбання частки у моторному підрозділі Renault, який робить двигуни, що працюють на традиційному виді палива. Французький виробник має намір зосередитись на виробництві електромобілів. Про це повідомляє видання Automotive news.

Якщо угода відбудеться, то Renault матиме 40% акцій виробництва двигунів на викопному паливі. Ще 40% за собою залишить Geely, а 20%, що залишилися, відійдуть неназваній нафтовій компанії.

За повідомленням видання, на осінь 2022 року Renault планує оприлюднити свої кроки щодо створення підрозділу, який буде зосереджений лише на електромобілях: одного у Франції, іншого за межами країни. Повідомляється, що друге підприємство об’єднає всі виробничі майданчики з випуску бензинових та гібридних двигунів в Іспанії, Португалії, Туреччині, Румунії та Латинській Америці.

Таким чином, Renault залишиться мажоритарним акціонером свого електричного підрозділу Ampere, в якому працюватиме близько 10 тис. осіб.

Видання зазначило, що партнер Renault по альянсу, компанія Nissan, поки не планує купувати частку у майбутньому виробництві двигунів внутрішнього згоряння.

Розділяючи витрати на дизельні та бензинові двигуни, які повинні знизитися зі зростанням продажів електромобілів, у Renault сподіваються вивільнити кошти для інвестування в електричні моделі. У компанії визнали, що відстають у виробництві електромобілів від таких компаній, як Tesla. У травні 2022 року французький автовиробник продав Geely 34% своєї південнокорейської філії. У майбутньому Renault має намір розробляти гібридні автомобілі на своєму заводі в Пусані разом із Geely.