Компанія BMW обіцяє збільшити запас ходу на 30% з новими акумуляторними елементами (Фото)

Компанія BMW займається роботою над своїми електромобілями наступного покоління, які починають працювати в середині десятиліття. Частина того, що автовиробник називає Neue Klasse — нова платформа і сімейство нових технологій, — це нові акумулятори. Вони будуть пропонувати на 30% більший запас ходу в порівнянні з сучасними моделями BMW. Компанія XPENG представила новий електричний кросовер G9 21 вересня 2022 року в режимі онлайн
Компанія XPENG представила новий електричний кросовер G9 21 вересня 2022 року в режимі онлайн

Для Neue Klasse BMW представляє свої технології електроприводу шостого покоління, в яких будуть використані нові акумулятори. Баварський виробник коренним чином змінив формат елементів і хімічний склад своїх акумуляторів, перейшовши на круглі елементи, розроблені спеціально для використання в транспортних засобах на основі архітектури Neue Klasse. Ці нові круглі ячейки замінюють призматичні ячейки, які в даний час використовують BMW.

Детальніше вивчивши конструкції нових акумуляторних елементів, компанія заявляє, що вони будуть мати діаметр 46 мм і дві різні висоти в залежності від їх застосування.

Хімічний елемент буде включати більший вміст нікеля на стороні катода, в той час як вміст кобальта буде знижено. Зі сторони анода, у свою чергу, буде збільшений вміст кремнію, і ця нова хімія приведе до збільшення об’ємної щільності енергії більш ніж на 20%.

Окрім інших змін, Neue Klasse також представив електричну систему на 800 вольт, ще більше оптимізував подачу енергії на станції швидкої зарядки постійного струму. BMW обіцяє, що це скоротить час зарядки з 10 до 80% приблизно на 30%.