Українці зможуть замовляти автомобільні номери онлайн і передавати їх у спадок

Зовсім скоро українці зможуть замовляти номерні знаки через вебзастосунки. Нагадаємо, ця норма набула чинності 14 вересня і з моменту публікації має пройти три місяці аби вона вступила в дію. Команда Головного сервісного центру МВС уже працює над впровадженням цієї нової онлайн-послуги.

Мова йде про можливість замовити онлайн у застосунках наявні у сервісному центрі МВС номерні знаки, які видаються за бажанням власників легкових автомобілів та містять визначену комбінацію цифр (чотири однакові цифри, три однакові цифри, дві послідовні пари однакових цифр та інші) а також номерних знаків з визначеною заявником комбінацією цифр.

Окрім того, віднедавна номерні знаки автомобілів можна перезакріплювати за авто родичів. Тобто, якщо у власника є бажання зберегти свій номерний знак у сім’ї, то це стало можливим. Раніше у законодавстві була норма, що номерні знаки можна було залишати тільки власнику транспортного засобу. А тепер можна перезакріплювати свої номерні знаки ще й за транспортними засобами дітей, дружини/чоловіка, батьків.

Номерні знаки, які перезакріплюватимуться, мають відповідати чинним встановленим вимогам щодо зазначення адміністративно-територіальної належності, порядкового номера та серії. А також для передачі їх родичам треба подати документи, які підтверджують такі родинні відносини.

Джерело topgir.com.ua

Не пропустіть