Названо автомобільні марки із найбільш відданими автовласниками

Агентство JD. Power опублікувало новий рейтинг рівня лояльності автовласників марці, автомобілем якої вони володіли. Згідно з дослідженням, яке базується на даних про купівлю нових автомобілів при продажі старих, відразу в двох великих ринкових сегментах з п’яти автомобілісти США вважають за краще міняти Toyota на Toyota. Однак абсолютним лідером за рівнем відданості власників виявилася марка Ford.

Серед легкових автомобілів преміум-класу поміняти машину на нову тієї ж марки віддали перевагу 57,4% власників Porsche – це найвищий результат у сегменті. На другому місці з відставанням 3,1% – корейський бренд Genesis. Серед володарів преміальних кросоверів найвідданіші шанувальники опинилися у BMW ( 58,6%), але марка Lexus відстала лише на 2,2%.

Дослідження на масовому ринку проводилися у трьох сегментах, і у двох із них лідирує Toyota. 62,2% власників легкових автомобілів цієї марки та 63,6% власників кросоверів зробили вибір на користь машин того ж самого бренду. На других місцях — Kia та Subaru з результатами 54,1 та 62,6% відповідно.

Однак найвищий показник лояльності зафіксований у сегменті пікапів: 63,8% власників вантажівок Ford при зміні автомобілів пересідають на них. Втім, пікапи Toyota також мають визнання: їх результат склав 58,7%.
При цьому аналітики агентства зазначили, що ризик зміни рівня лояльності до бренду зараз є досить високим: спровокувати зміни може активний розвиток електромобілів.


Не пропустіть