Електрокар поставив новий світовий рекорд – 1,4 секунди до 100 км/год

Для звичайного бензинового або дизельного автомобіля динамікам на рівні розгону до 100 км/год за 10 секунд і менше здається досить непоганим показником. Водночас у світі електромобілів, навіть дуже простих, час розгону до сотні скорочується приблизно до 5 секунд, не кажучи вже про автомобілі рекордсменів.

Днями у Німеччині було зафіксовано новий рекорд розгону до 100 км/год серед автомобілів на електротязі. Так, 20 студентів Університету Штутгарта з команди GreenTeam створили електрокар, який зміг розміняти першу сотню за 1,416 секунди. Подібний результат дозволив електрокару отримати запис у книзі рекордів Гіннеса.

Зазначимо, що попередній рекордсмен з’явився у Швейцарії та його створила команда AMZ Racing. На той момент рекорд зупинився на позначці 1,5 секунди. Після будівництва команда тестувала свій найшвидший автомобіль у світі на полігоні Bosch в Реннінгені. Автомобіль є надмалим і розрахований лише на одну особу.

Вага авто – 145 кілограмів, чого вдалося досягти завдяки кузову з карбону. У рух машину приводить 241 сильна установка і повний привід, що дає пікове прискорення на рівні 2,5 g, коли в автомобілях “Формули-1” цей показник знаходиться на рівні 2 g.

Джерело uamotors.com.ua

Не пропустіть