Аналітики iSeeCars назвали автомобілі з найменшою залишковою вартістю

Автомобілі у всьому світі зараз цінуються дуже сильно. Автомобілі, які на початку цього року були недоступні багатьом, тепер повертаються з небес на Землю, але постачання нових автомобілів залишаються обмеженими.

Загалом ціни, як і раніше, високі, але на деякі моделі ціни впали більш серйозно. Амортизація торкається майже всіх моделей, незважаючи на обмеження поставок чи ні, хоча кілька автомобілів лідирують.

Нове дослідження аналітичної компанії iSeeCars показало, що кілька автомобілів знецінилися на понад 50 відсотків за п’ять років, при цьому вартість BMW 7 Series впала на 56,9 відсотка, а середня ціна за цей час знизилася на 61 923 долари.

Автомобілі з найбільшою амортизацією або найгіршою вартістю при перепродажі за п’ять років:

BMW 7 Series: −56,9%
Maserati Ghibli: −56,3%
Jaguar XF: −54%
Infiniti QX80: −52,6%
Cadillac Escalade ESV: 52,3%
Mercedes-Benz S-Class: 51,9%
Lincoln Navigator: −51,9%
Audi A6: −51,5%
Volvo C90: −51,4%
Ford Expedition: −50,7%

Дослідження iSeeCars показало, що середньорозмірні пікапи, спортивні автомобілі та економічні автомобілі найповільніше знецінювалися протягом п’яти років, тоді як люксові бренди, як правило, втрачають ціну набагато швидше. Як пояснив виконавчий аналітик iSeeCars Карл Брауер, покупці б/в автомобілів не так цінують характеристики дорогих автомобілів, як перші власники, тому вартість перепродажу, як правило, нижча. Технології та опції, які зробили автомобілі такими дорогими та привабливими новими, не додають такої ж цінності на ринку вживаних автомобілів.

Цікаво, що електромобілі також дуже знецінилися. Найбільше серед електромобілів знецінився Nissan Leaf, ціна перепродажу якого становила 50,9% від початкової. Середнє знецінення електромобіля становить 44,2%, а Tesla Model S та Model X ковзають прямо під планку на 43,7% та 38,8% відповідно.


Не пропустіть