Латвія передала Україні автомобілі, які були конфісковані у нетверезих водіїв

Латвійський уряд безоплатно передасть українським захисникам та екстреним службам партію автомобілів, конфіскованих у п’яних водіїв.

Як передає MMR, про це повідомляє Delfi.

Зазначається, що до ініціативи активно долучилася Служба державних доходів, уряд, комісія Сейму з оборони, внутрішніх справ та боротьби з корупцією, а депутати одноголосно підтримали поправки до закону щодо підтримки цивільного населення України.

Відповідно до закону, конфісковані транспортні засоби можуть бути безоплатно передані уряду України для ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, пов’язаної з війною, та підтримки українського суспільства.

Нагадаємо, під час воєнного стану в Україні у громадян, підприємств, органів влади та самоврядування можуть вилучити автомобілі на потреби Збройних Сил України. Про це йдеться у законі «Про внесення зміни до статті 6 Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» з військово-транспортного обов’язку». Під час процесу вилучення авто має бути задокументовано технічний стан та мобілізаційну готовність автомобіля, вказано його залишкову (балансову) вартість, здійснено незалежну оцінку транспортного засобу (проводиться з ініціативи власника та за його кошти).


Не пропустіть