Представлений концепт нового Kia EV5 (Фото)

Компанія Kia представила у Китаї концепт нового електричного кросовера Kia EV5. Він стане третьою моделлю EV-гами бренду та другим «самостійним» електрокаром Kia, який офіційно продаватиметься на китайському ринку.

Серійний Kia EV5 дебютує буквально через кілька місяців, а продаж у Китаї він надійде вже в листопаді. Випускатимуть паркетник тут же, а потім відправлять на експорт за кордон, зробивши його першою глобальною моделлю Kia китайського виробництва.

За розмірами новинка можна порівняти з Kia Sportage, але в основі у неї лежить зовсім інша модульна платформа E-GMP з 800-вольтовою електросистемою, розроблена спеціально для електромобілів.

У салоні концепту, де буде вже звична для «електричок» рівна підлога, встановлені чотири роздільні крісла, що повертаються, а зовні він виділяється незграбними формами і рядом моментів, які потім виправлять на конвеєрі – наприклад, повною відсутністю дверних ручок і центральних стійок.

Про “техніку” неготового до “серії” EV5 в Kia вирішили не поширюватися. Відомо лише, що на одній зарядці він зможе проїжджати до 700 кілометрів (щоправда, оптимістичним китайським циклом CLTC.).


Не пропустіть