В Україні знову почали дешевшати бензин і дизель

Протягом минулого тижня вартість дизельного пального впала на 1 грн/л, до 36,5 грн/л, а ціна на бензин А-95 за цей же період просіла на 0,5 грн/л, до 36 грн/л.

Про це свідчать дані моніторингу Консалтингової групи «А-95».

Дизельне пальне у п’ятницю, 21 квітня, пропонувалось у ринок у межах торговельного діапазону 33-39,5 грн/л, що на 1-1,5 грн/л менше порівняно з минулим тижнем.

Мінімальні ціни на дизель були в південному регіоні, де ресурс можна було придбати в межах 33-36 грн/л, за тиждень середня ціна тут знизилась на 0,5 грн/л, до 35 грн/л.

Дещо дорожче дизель торгувався в західному регіоні — 34-37 грн/л, середня ціна в цьому регіоні просіла на 1 грн/л, до 35,75 грн/л.

Гуртові партії бензинів наприкінці минулого тижня пропонувалися в ринок у межах торговельного діапазону 32,5-38,5 грн/л, за тиждень цей діапазон просів на 1-1,5 грн/л.

Кілька тижнів тому вартість нафтопродуктів у гурті почала зростати, проте зниження котирувань на зовнішніх ринках спричинило розворот ринку до зниження, це все на тлі низького попиту і профіциту ресурсу, зазначають експерти.

Як повідомлялось, влада планує повернути довоєнні податки на пальне.

Джерело enkorr.ua

Не пропустіть