Україна внесла відомого автовиробника до переліку міжнародних спонсорів війни

Національне агентство з питань запобігання корупції внесло китайського виробника автомобілів Great Wall Motor до переліку міжнародних спонсорів війни.

Як передає MMR, про це повідомляє пресслужба НАЗК.

Зазначається, що після повномасштабного російського військового вторгнення в Україну багато міжнародних компаній вирішили залишити російський ринок, натомість Great Wall Motor заявляє, що не має найближчих планів виходу з російської федерації та розглядає довгострокову перспективу своїх інвестицій у цей ринок в розмірі понад 3 мільярди юанів (472 млн доларів США).

Станом на 2023 рік для Great Wall рф є найбільшим ринком збуту за межами Китаю. Минулого року на країну-агресорку припало близько 30% доходів Great Wall за кордоном. Наразі в росії діють 115 дилерських центрів Great Wall Motor.

«Таким чином, Great Wall Motor продовжує сплачувати значні податки до бюджету країни-агресорки, активно підтримувати її економіку і, відповідно, спонсорувати війну проти України. Жодних спроб засудити вторгнення росії в Україну від керівництва компанії не було. Внесення до переліку міжнародних спонсорів війни є потужним репутаційним інструментом», – підсумували у відомстві.


Не пропустіть