В українських водіїв з’явилася ще одна підстава для скасування штрафу за порушення ПДР

Суд виявив відсутність підпису водія в постанові про ознайомлення його з правами як особи, яка притягається до адміністративної відповідальності. Це стало підставою для скасування штрафу.

Як стало відомо, водій перевищив дозволену швидкість на 51 км/год в населеному пункті. Фактично їхав зі швидкістю 101 км/год при допустимих 60 км/год.

Працівники поліції зафіксували факт перевищення швидкості на приладі Trucam. Винесли відносно водія постанову на підставі ч.4 ст.122 КУпАП зі штрафом 1700 грн.

Водій оскаржив постанову в суді. У позові зосередив увагу суду на відсутності відео і фото фіксації його зображень під час руху за кермом автомобіля. Також наголосив, що поліцейський не роз’яснив йому права та обов’язки під час розгляду справи.

Розглядаючи позов, суд вирішив передусім дослідити дотримання інспектором процедури розгляду справи. Суд зазначив, що винесення постанови по справі про адміністративне правопорушення можливе лише після належного розгляду справи.

Cуд з’ясував, що працівники поліції не роз’яснили водію під час розгляду справи його права та обов’язки. Враховуючи зазначене, суд визнав постанову поліції незаконною та скасував її.

Джерело Дорожній Адвокат

Не пропустіть