Стало відомо, скільки українців складають іспити «на права» з першої спроби

В Головному сервісному центрі Міністерства внутрішніх справ поділилися, який відсоток учнів складають оновлені іспити на водійське посвідчення з першої спроби.

Як передає MMR, про це повідомили на сайті відомства.

Так, за перший тиждень роботи пілотного проєкту лише 23% учнів склали теоретичну частину іспитів із водіння. Водночас практичну частину успішно завершили з першої спроби 36% осіб.

Більшість кандидатів у водії обирала для складання іспиту транспортний засіб навчального закладу, а не транспортний засіб сервісного центру МВС.

Зазначимо, в Львівській, Київській, Вінницькій та Одеській областях триває пілотний проєкт із забезпечення прозорих умов складання іспитів у сервісних центрах МВС. У класах для складання теорії та автівках сервісних центрів МВС для складання практики тепер є більше камер спостереження, відповідно процеси складання іспитів легко моніторити та за потреби оскаржувати результати. За тиждень з 1 по 7 червня включно в цих 4 областях 2 524 разів кандидати у водії складали теоретичні іспити та 2 652 рази екзаменатори приймали практичні іспити.

Джерело hsc.gov.ua

Не пропустіть