Українських водіїв попередили про штрафи у розмірі 40 тисяч гривень

Чимало водіїв, попри позбавлення права керування за рішенням суду, продовжують керувати транспортними засобами. Однак, такі дії можуть мати серйозні юридичні наслідки.

Нещодавно відповідальність за такі дії суттєво збільшили. Так, із урахуванням внесених змін, на сьогодні за таке порушення передбачено накладення штрафу в розмірі 20400 грн. (ч.4 ст.126 КУпАП).

Більше того, цим законом додано до статті 126 КУпАП нову частину. А саме, повторне аналогічне порушення передбачає накладення штрафу у збільшеному розмірі – 40800 грн. І це не все. Одночасно суд повинен позбавити водія права керування на строк від 5 до 7 років (ч.5 ст.126 КУпАП).

Юристи зазначають, що своєчасне оскарження протягом 10 днів постанови по першому порушенню, зупиняє її дію до кінцевого вирішення справи в суді. У такому випадку інспектор не має права винести постанову за повторне порушення на підставі ч.5 ст.126 КУпАП.

Якщо ж перша постанова не оскаржена в суді, то у разі повторного порушення, до водія може бути застосовано збільшений штраф в розмірі 40800 грн.

Джерело Дорожній Адвокат

Не пропустіть