Суд став на бік водія, який відмовився їхати в медзаклад для огляду на стан сп’яніння

Працівники поліції, замість запропонувати водію пройти огляд на місці зупинки, безпідставно пропонували йому їхати в медичний заклад. Це стало підставою для визнання водія невинним і закриття провадження у справі.

Як стало відомо, правоохоронці зупинили водія. Через протиправність зупинки виник словесний конфлікт. В ході цього конфлікту працівники поліції «раптом почали бачити» у водія ознаки наркотичного сп’яніння.

Далі водію запропонували проїхати в медичний заклад для огляду. У відповідь водій повідомив, що не зобов’язаний кудись їхати. Повідомив про своє право пройти огляд на місці зупинки із використанням спеціальних технічних засобів.

Внаслідок відмови проїхати в медичний заклад відносно водія склали протокол про адміністративне правопорушення за ч.1 ст.130 КУпАП. Протокол передали на розгляд суду.

Суд уважно переглянув відеозапис з місця зупинки. З цього суд зазначив, що працівник поліції взагалі не пропонував пройти йому огляд на місці зупинки. А одразу вказав на необхідність пройти такий огляд у медичному закладі охорони здоров`я. На що фактично й отримав правомірну відмову.

За таких обставин, суд зробив висновок, що запропонований працівниками поліції порядок огляду на стан наркотичного сп’яніння не є дійсним, оскільки проведений з порушенням вимог ст.266 КУпАП.

За результатами розгляду справи суд зробив висновок, що в діях водія відсутній склад адміністративного правопорушення за ч.1 ст.130 КУпАП. Після цього суд закрив провадження у справі. (Постанова суду від 08.06.2023 у справі №214/137/23).

Джерело Дорожній Адвокат

Не пропустіть