Стало відомо, як зміниться процедура перереєстрації авто в Україні

Зміни в реєстрації та перереєстрації авто стосуватимуться обов’язковості проходження експертного дослідження транспортних засобів.

Про це заступник Міністра внутрішніх справ України Богдан Драп’ятий написав у своїй авторській колонці для видання Цензор.НЕТ.

Як відомо, Кабмін ухвалив Постанову, яка визначає, що під час перереєстрації транспортного засобу проведення експертного дослідження не є обов’язковим, за винятком ввезення вживаних автомобілів з-за кордону вперше. Документ набирає чинності з моменту її опублікування, поки що цього не сталось.

Таким чином, процедура купівлі-продажу транспортного засобу стає ще зручнішою: необхідно буде отримати талон е-запису на отримання послуг в сервісному центрі МВС на конкретно визначену дату й час (онлайн або через термінал) та отримати послугу в адміністратора, надавши повний пакет необхідних документів для отримання такої послуги. Тепер перереєстрація триватиме близько 25 хв.

За бажанням продавця або покупця можна буде провести експертне дослідження транспортного засобу і реєстраційних документів до нього і отримати все ж висновок Експертної служби МВС або іншої державної спеціалізованої установи, що проводить судово-експертну діяльність і яка має кваліфікацію судового експерта з правом проведення досліджень за відповідними експертними спеціальностями. Такий висновок є чинним 10 днів.

«Передусім ми прагнемо надати можливість особі здійснювати усвідомлений вибір щодо порядку, місця, способу, формату отримання послуги, з огляду на що відповідний державний орган має запропонувати різні варіанти. Водночас вважаємо за доцільне інформувати громадян про потенційні ризики та шляхи їх уникнення», — пояснив заступник Глави МВС.

Також він наголосив, що здебільшого немає практичної потреби проводити експертне дослідження автомобіля.


Не пропустіть