В Україні зміняться правила складанні іспитів у сервісних центрах МВС

Верховна Рада України розглянула та підтримала 271 голосом «за» Законопроєкт №7354. У ньому зокрема йдеться про можливість самостійно готуватись до складання теоретичного іспиту в сервісному центрі МВС.

Прийнятий Закон має пройти процедуру підписання та опублікування. Зміни, що стосуються адміністративної відповідальності за порушення порядку приймання іспитів та підготовки й підвищення кваліфікації водіїв, порушення порядку державної акредитації навчальних закладів набудуть чинності після оприлюдення, а зміни, що стосуються самопідготовки набудуть чинності не раніше листопада.

Депутати підтримали, що кожному можна буде обрати, як готуватись до першого іспиту — теоретичного іспиту в сервісних центрах МВС: самостійно чи в автошколі.

Як зазначається, кандидат у водії зможе обирати, як вчити правила дорожнього руху, основи будови транспортного засобу і основи надання домедичної допомоги.

Зараз на цей теоретичний курс передбачено 64 години лекцій в автошколах. І без свідоцтва про закінчення теоретичного курсу підготовки, яке видають автошколи, у кандидатів у водії немає права складати теоретичний іспит в сервісних центрах МВС.

Тобто, незабаром можна буде самостійно готуватись або отримувати свідоцтво про закінчення теоретичного курсу підготовки в навчальному закладі. Але це не означає, що навчання в автошколі стане не обов’язковими взагалі. Для практичного курсу навчання потрібно буде звертатись до акредитованих навчальних закладів.

Джерело hsc.gov.ua

Не пропустіть