В Україні можуть подорожчати послуги сервісних центрів МВС

У сервісних центрах МВС можуть переглянути вартість послуг. Про це повідомив заступник міністра внутрішніх справ Богдан Драп’ятий.

Він зупинився на темах вартості адмінпослуг, які надають сервісні центри МВС, моделі розподілу коштів між бюджетом місцевих громад і спеціальним фондом Головного сервісного центру МВС, створення гідних умов праці для працівників сервісних центрів МВС та перегляд пільгових категорій населення для отримання послуг.

«На сьогодні вартість: видачі посвідчення водія становить 26 грн; реєстрації/перереєстрації транспортних засобів — 200 грн; прийняття теоретичного, практичного іспитів — 13 грн за кожну послугу. Такі ціни на адміністративні послуги є швидше символічними, і часто банківська комісія за їх оплату перевищує вартість власне послуги. Перегляду вартості не було із 2008 року. Сервісні центри МВС надають загалом 25 послуг для фізичних і юридичних осіб. Функціонують 148 сервісних центрів МВС. У період дії правового режиму воєнного стану сукупно надано більш як 3 900 000 послуг», — зазначив Богдан Драп’ятий.

Станом на сьогодні 100% коштів адміністративного збору, сервісні центри МВС спрямовують у місцевий бюджет. Якщо брати відносно мирний час, то 2021 року до місцевого бюджету територіальних громад в Україні було перераховано близько 437 млн грн, натомість отримано як субвенції від місцевих бюджетів лише 7 млн грн, каже він.

Наразі існує пропозиція здійснити справедливий перерозподіл коштів, отриманих від адміністративного збору за надані в сервісних центрах МВС послуги з розрахунку: 70 % — у місцевий бюджет; а 30 % — у спеціальний фонд Головного сервісного центру МВС.

Наскільки можуть здорожчати послуги для автомобілістів, наразі невідомо.


Не пропустіть