Стало відомо, на які авто найчастіше встановлюють ГБО українці

У першому півріччі 2023 року понад 17 тисяч легковиків були переобладнані для роботи на газовій суміші.

Як передає MMR, про це свідчать дані AUTO.RIA.com.

Так, за перші 6 місяців поточного року, офіційно зареєстрованих інсталяцій газобалонного обладнання зафіксовано 17,4 тисячі.

«Протягом минулого 2022 року загалом (за інформацією з відкритих даних ГСЦ МВС) було здійснено 21,7 тисячі переобладнань легкових машин для роботи на двох типах пального (газ/бензин). Тобто, ще один, максимум – два місяці, й обсяги встановлення ГБО будуть більшими, ніж за весь минулий рік. Для порівняння, у 2021 році таких операцій було майже 30 тисяч, у 2020 – 28,1 тис.», – йдеться у повідомленні.

У середньому нові свідоцтва про реєстрацію з «вписаним газом» у першій половині 2023 року щомісяця отримували 2,9 тис. власників легкових автомобілів, на які було встановлено ГБО.

Лідером з переобладнань залишається Toyota, після якої розмістилися Volkswagen та Hyundai. Марка ВАЗ, яка колись впевнено лідирувала у цьому рейтингу, поступово втрачає свою присутність у цьому сегменті (та й на ринку загалом).

Що стосується моделей, то найчастіше українці встановлювали ГБО на Daewoo Lanos, Skoda Octavia, Toyota Camry, Nissan Rogue та Mitsubishi Outlander.


Не пропустіть