Топ-5 доступних авто з пробігом із надійними двигунами-мільйонниками

Автомобілі, здатні проїхати сотні тисяч кілометрів, давно пішли в історію. Сьогодні двигуни витримують близько 200 000 км. Однак на вторинному ринку все ж таки можна знайти ресурсні екземпляри, та ще й за доступною ціною.

Так склалось, що одними з найнадійніших стали японські мотори. І все тому, що у них багато перевірених рішень, а ще інженери Країни сонця, що сходить, ніколи не гналися за інноваціями.

Почнемо з Toyota. Ця компанія з 1984 по 2007 роки випускала 2,0-літровий двигун серії 3S-FE. Його ставили на перше покоління Toyota RAV4, седани Сamry та Mark 2. Останній досі популярний на Далекому Сході. Як правило, ці авто вже іржаві, а ходова частина вимагає вкладень, але двигун досі «живий».

Праворульний Mark 2 – окрема історія. Ця чотиридверка на деяких ринках стала культовою. Що стосується двигуна, то через невисоке формування він не вимагає уваги довгий час, а ще без проблем споживає 92-й бензин.

У «німців» радують рядні шестициліндрові агрегати M30 та М50 від BMW. «Тридцятка» дебютувала ще в 1968 році, а останньою BMW з цим двигуном стала «сімка» другого покоління (E32). Сьогодні седан 90-х років випуску без проблем можна знайти на вторинному ринку.

Також виділимо 2,0-літровий агрегат Mitsubishi 4G63. Цей мотор встановлювали на багато машин японського бренду – від седанів до позашляховиків. Серед найпопулярніших моделей в Україні відзначимо «десятий» Lancer.