Українських водіїв у Польщі попередили про нововведення

Відновлення втраченого чи викраденого посвідчення водія відтепер доступне у Польщі. Про це повідомили у Головному сервісному центрі МВС.

Як зазначається, відразу в чотирьох містах Польщі у підрозділах ДП «Документ» українці можуть відновлювати своє посвідчення водія. Ця країна стала другою після Туреччини, в якій запустили нову послугу для наших співгромадян, що були вимушені виїхати за кордон.

Раніше у Польщі українські кермувальники лише обмінювали наявне посвідчення водія. А зараз у Варшаві, Вроцлаві, Гданську та Кракові можуть відновлювати у зв’язку із втратою чи викраденням. Цю послугу вдалось запустити завдяки плідній співпраці Головного сервісного центру МВС з ДП «Документ», який входить до сфери управління Державної міграційної служби України. В результаті між сервісними центрами МВС і  центрами ДП «Документ» в Польщі були підписані узгоджені рішення.

Для відновлення посвідчення водія, необхідно звернутись до ДП «Документ» в одне із чотирьох міст Польщі, де надається ця послуга. Записатись можна онлайн – через електронну чергу на сайті, або звернутись в порядку «живої» черги. З собою потрібно мати такий перелік документів:

  • паспорт громадянина України із зазначеним у ньому зареєстрованим місцем проживання, а якщо паспорт у форматі ID-картки без наявних відомостей про реєстрацію місця проживання, то разом надається витяг про реєстрацію місця проживання особи, або закордонний паспорт;
  • довідка платника податків;
  • документ, що підтверджує зміну особистих даних (наприклад, свідоцтво про реєстрацію шлюбу тощо) у разі зміни персональних даних;
  • медична довідка (на період воєнного стану не обов’язкова).

Відновлення посвідчень водія здійснюється за стандартним алгоритмом, зазначили у відомстві.


Не пропустіть