У Латвії хочуть заборони авто з номерами рф, а автомобілі порушників передавати Україні

Сейм Латвії концептуально підтримав заборону перебування у країні транспортних засобів, зареєстрованих у рф. Якщо вони не будуть зареєстровані в Латвії протягом трьох місяців, передбачається конфіскація. Про це пише УНН із посиланням на повідомлення на сайті Сейму Латвійської Республіки.

«З метою імплементації санкцій ЄС та зменшення ризиків для безпеки Сейм у четвер, 26 жовтня, у першому читанні підтримав визнані невідкладними зміни до закону про дорожній рух. Поправки передбачають конфіскацію транспортних засобів, зареєстрованих у росії, якщо вони не зареєстровані в Латвії протягом встановленого законом терміну», – ідеться у дописі.

Законопроект передбачає, що транспортний засіб необхідно буде зареєструвати або вивезти з території Латвії протягом трьох місяців з моменту набрання чинності законом.

Стверджується, що в разі виявлення російського транспортного засобу, що незареєстрований у Латвії після закінчення визначеного граничного терміну, – він буде арештований і конфіскований.

Планується, що конфісковані автомобілі будуть передані Україні, що підтримає Україну в боротьбі з державою-агресором, вказує видання Delfi.