Через польський страйк на кордоні заблоковано понад 20 тисяч вантажних авто

Внаслідок страйку польських перевізників наразі на кордоні з обох боків перебувають понад 20 тисяч транспортних засобів. Про це повідомляє Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

«Зараз заблокованими з обох сторін є понад 20 тисяч транспортних засобів. Зазнає збитків економіка не лише України чи Польщі, а й інших країн, які не можуть перевозити товари й порушують свої договірні зобов’язання», – йдеться у повідомленні.

Сьогодні, згідно з повідомленням прес-служби міністерства, міністр інфраструктури Олександр Кубраков обговорив зі своїм польським колегою міністром інфраструктури Анджеєм Адамчиком блокування кордону польськими протестувальниками.

Як зазначається, Україна з повагою ставиться до права на протест та готова до конструктивного діалогу для вирішення ситуації. Про це ми неодноразово наголошуємо на всіх рівнях.

«Разом з тим зазначимо, блокування кордону польськими протестувальниками порушує логістичні шляхи, що вже впливає як на економіку України, так і Європейського союзу», – підсумували у відомстві.


Не пропустіть