Як не отримати незаконний штраф поліції за ймовірне перевищення допустимої швидкості руху

Один з «популярних» штрафів поліції – це штраф за перевищення допустимої швидкості руху автомобіля. Фіксацію такої швидкості працівники поліції здійснюють на прилад TruCam.

При цьому, працівники поліції дуже часто порушують встановлений порядок вимірювання швидкості та оформлення матеріалів адміністративної справи.

Відповідно до ст.40 Закону «Про національну поліцію» «Поліція для забезпечення публічної безпеки та порядку може закріплювати на форменому одязі, службових транспортних засобах, монтувати/розміщувати по зовнішньому периметру доріг і будівель автоматичну фото- і відеотехніку».

Під час фіксації перевищення швидкості, працівники поліції повинні суворо дотримуватися вимог щодо встановленого порядку вимірювання швидкості. А також повинні мати у наявності всі дозвільні документи.

Зокрема фіксація може здійснюватися виключно у разі встановлення належним чином дорожніх знаків про обмеження швидкості руху. У разі наявності декількох смуг руху в одному напрямку, обов’язково мають бути встановлені дублюючі дорожні знаки. Відповідно до закону прилад фіксації швидкості під час його застосування може бути закріплений лише стаціонарно. Прилад може використовуватися лише при наявності в інспектора повного пакета документів на підтвердження його сертифікації та повірки. Прилад в обов’язковому порядку повинен бути опломбований. Не допускається фіксація швидкості у несприятливу погоду, оскільки це заборонено інструкцією по його використанню.

Будь-які порушення встановленого порядку чи використання приладу у спосіб, не передбачений законом, чи без актуальних дозвільних документів є підставою для не застосування відносно водіїв штрафу. Про аналіз конкретних порушень в діях інспектора водій повинен повідомити на місці зупинки.

Джерело Дорожній Адвокат

Не пропустіть