Українці продовжують активно встановлювати ГБО на авто

У жовтні 2023 українці продовжували досить активно встановлювати ГБО, й офіційно перереєстровувати такі автомобілі. Про це свідчать дані Інституту досліджень авторинку.

Так, всього минулого місяця було зафіксовано 6,5 тис. таких переобладнань, що лише на 1,5% менше, ніж у вересні, проте на суттєві 80,6% більше, ніж у жовтні минулого року.

Середні роздрібні ціни на автомобільне пальне на українських АЗС продовжують повільно зростати, й зараз становлять близько 32 грн за літр пропан-бутану, 55 грн за такий же об’єм бензину А-95, приблизно у ту ж ціну відпускають дизпальне.

«Такий стан справ з цінами спонукає українських автомобілістів шукати способи для заощадження витрат на пальне, і найбільше це проявляється у «порятунку» об’ємних або старих автомобілів з бензиновими двигунами встановленням ГБО, а найактивніше за цих обставин розвивається сегмент електромобілів», – зазначають експерти.

Автомобільний газ рік тому відпускався у роздріб за середньою ціною 26,5 грн/л. Найменше значення за минулі 12 місяців — 21,4 грн. Ціна у жовтні-2023 — 28 грн/л (у листопаді ще вище — понад 33 грн/л). При цьому ціна пропан-бутану складала від 45,3% до 58,3% від ціни бензину.


Не пропустіть