Марка BMW випустила останній ДВЗ на своєму заводі у Німеччині

BMW завершила виробництво двигунів внутрішнього згоряння у Німеччині. Тепер їх випускатимуть у Великій Британії та Австрії.

Цей крок був анонсований ще в листопаді 2020 року, коли компанія оголосила про переміщення виробництва восьми- та дванадцятициліндрових двигунів у Хемс-Холл (Великобританія), а виробництво дрібніших двигунів — у Штайр (Австрія). Завод у Мюнхені тепер буде переорієнтований на випуск електромобілів.

Як повідомляє видання «BR24», останній двигун внутрішнього згоряння, який був зроблений у Мюнхені, був V8. Внаслідок цієї зміни, близько 1200 працівників заводу пройдуть додаткове навчання та будуть переведені на нові позиції або на інші виробничі майданчики BMW.

На відміну від багатьох конкурентів, які встановили точні терміни відмови від виробництва автомобілів із ДВЗ, BMW не призначила конкретної дати для повного переходу на електромобілі. Незважаючи на глобальний тренд до електрифікації, BMW залишається скептичною щодо повної відмови від ДВЗ до 2030 року і продовжить продаж автомобілів з ДВЗ та електромобілів паралельно на багатьох ринках.