На кордоні з ЄС на в’їзд в Україну чекають понад 3 тисячі вантажівок

У Державній прикордонній службі повідомили, що через блокування кордону на території Польщі у чергах перебувають близько 3,1 тис. вантажних автомобілів. Про це повідомив речник ДПСУ Андрій Демченко.

«Станом на ранок сьогодні (5 грудня – ред.) на території Польщі в напрямку України на всіх чотирьох напрямках в чергах перебувають близько 3 100 вантажівок. Найбільше навпроти пункту пропуску «Шегині» – близько 1 100 вантажівок, також навпроти пункту «Рава Руська» – десь 850», – йдеться у повідомленні.

За його словами, українські прикордонники фіксують певний рух вантажівок через кордон із Польщею, але тієї інтенсивності, яка була до 6 листопада – початку блокади, зараз немає.

«Наприклад, на пункті пропуску «Ягодин», коли раніше кордон на цьому напрямку в обидва боки перетинали 1 200-1 300 вантажівок, то за минулу добу їх було близько 140. Більш-менш інтенсивний рух фіксується на пункті пропуску «Краківець», – зазначив Демченко.

Через ситуацію на кордоні з Польщею водії шукають альтернативні шляхи – через Словаччину чи Угорщину.

Нагадаємо, на початку листопада польські перевізники почали страйк і блокують рух вантажівок через три найбільші КПП на українсько-польському кордоні.

 


Не пропустіть