Українців попередили про шахрайську схему із автострахуванням

В Україні почастішали випадки, коли підроблені страхові сертифікати у форматі PDF надсилають на електронну пошту водіїв при укладенні ними електронних договорів страхування «Зелена картка» через сумнівні Інтернет-ресурси. Про це повідомляє сайт МТСБУ.

«Підроблені страхові сертифікати у форматі PDF  надсилалися на електронні скриньки водіїв при укладенні ними електронних договорів страхування «Зелена картка» через сумнівні Інтернет-ресурси. При цьому, водіям пропонувалися суттєві знижки за такими «страховими» послугами. Виявлені фейкові сертифікати «Зелена картка» не відображаються у Єдиній централізованій базі даних МТСБУ», – йдеться у повідомленні.

У відомстві зазначають, що з такими «сертифікатами», цивільно-правова відповідальність водія вважається незастрахованою, а відтак водій ризикує (навіть не усвідомлюючи цього) отримати заборону на перетин кордону на транспортному засобі, бути оштрафованим іноземними контролюючими органами, а у разі настання з його вини дорожньо-транспортної пригоди закордоном – всі витрати будуть покладені на цього водія.

«Пам’ятайте, що офіційні договори страхування «Зелена картка» укладаються лише через визначені страхові компанії та їх партнерів», – підсумували у відомстві.


Не пропустіть