У Польщі вже готуються будувати в Україні платний автобан: коли стартують роботи

За словами польського прем’єр-міністра Дональда Туска, частину фінансування проєкту вже підтвердили міжнародні фінансові інститути.

У Польщі можуть погодитися на пропозицію українського прем’єр-міністра Дениса Шмигаля побудувати в Україні платний автобан Краковець-Львів-Броди-Рівне на умовах концесії. Так, Міністерство інфраструктури країни працює над попереднім висновком про можливість участі польських компаній у цьому проєкті. Про це пише видання Wprost.

“Міністерству інфраструктури належить підготувати попередній висновок польської сторони щодо участі польських компаній або польського консорціуму в будівництві автодороги. Український уряд запропонував, щоб польські компанії побудували цю трасу”, — сказав польський прем’єр.

Він також зазначив, що польським компаніям запропонували не тільки реалізувати проєкт в Україні, а й стати концесіонером.

“Була така пропозиція, щоб польська сторона подумала про 30-річну концесію. Ця автомагістраль буде платною”, — наголосив Дональд Туск.

Про будівництво платного автобану Краковець-Львів-Броди-Рівне глава Кабміну України Денис Шмигаль заявив 23 січня. За його словами, він сказав своєму польському колезі Дональду Туску, що побудувати трасу в Україні можуть польські компанії. Прем’єр вважає, що цей проєкт стане історією спільного успіху двох країн.

“Цей автобан має стати продовженням найдовшої польської автомагістралі А4, яка своєю чергою є продовженням і частиною пан’європейського коридору E40”, — зазначив Шмигаль.

Джерело focus.ua