В Україні можуть заборонити евакуацію автомобілів українців: названо вагому причину

Верховна Рада України за поданням Комітету планує розглянути проєкт Закону, який передбачає заборону тимчасового затримання авто інспекторами з паркування під час дії воєнного стану. Це проєкт Закону про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо повноважень інспекторів з паркування у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху №9092-3.
Про це йдеться в повідомленні пресслужба Апарату Верховної Ради України

“Метою законопроекту є тимчасове, на період дії правового режиму воєнного стану, позбавлення виконавчих комітетів (виконавчих органів) сільських, селищних, міських рад, в особі інспекторів з паркування, права здійснення тимчасового затримання транспортних засобів та надання при цьому відповідних повноважень працівникам уповноважених підрозділів Національної поліції”, – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що згаданим законопроєктом вносяться наступні зміни до Кодексу України про адміністративні правопорушення:

– забороняється тимчасове затримання транспортного засобу інспекторами з паркування виключно під час дії правового режиму воєнного стану в Україні або в окремих її місцевостях, де введено воєнний стан;

– розширюється перелік підстав для інспекторів з паркування щодо притягнення до адміністративної відповідальності за частиною шостою ст. 122 (Зупинка чи стоянка транспортних засобів на місцях, що позначені відповідними дорожніми знаками або дорожньою розміткою, на яких дозволено зупинку чи стоянку лише транспортних засобів, якими керують водії з інвалідністю або водії, які перевозять осіб з інвалідністю) та частиною шостою ст. 1521 (Паркування транспортного засобу на місцях, призначених для безоплатного паркування транспортних засобів, якими керують водії з інвалідністю або водії, які перевозять осіб з інвалідністю);

– уточнюються норми санкцій статей 122 “Перевищення встановлених обмежень швидкості руху, проїзд на заборонний сигнал регулювання дорожнього руху та порушення інших правил дорожнього руху” та 1521 “Порушення правил паркування транспортних засобів та порушення правил обладнання майданчиків для платного паркування транспортних засобів”.

Вказується, що прийняття даного законопроєкту врегулює питання тимчасового затримання транспортного засобу під час дії правового режиму воєнного стану в Україні, а саме під час повітряної тривоги дозволить зберегти життя та здоров’я водіїв, які змушені швидко залишати транспортні засоби для пошуку укриття, при цьому порушуючи правила зупинки або стоянки.

Джерело ukranews.com

Не пропустіть