В Україні планують скасувати податки на деякі авто: деталі

ЗСУ гостро потребують автомобілів, особливо пікапів і позашляховиків. Адже вони допомагають виконувати бойові завдання, а також доставляти вантажі та евакуйовувати поранених солдатів з поля бою. Тому Міністерство Оборони України ініціювало звернення до Комітету Верховної Ради з проханням скасувати податки на ввезення таких машин до нашої країни.

На думку ініціаторів цього звернення, нульова ставка мита та ПДВ дозволить купувати машини для ЗСУ на 32% дешевше. Тобто на виділені кошти можна буде придбати більше пікапів для наших захисників. І це важливий момент, на який потрібно враховувати, закриваючи основні потреби української армії.

Як зазначає видання «Autoconsulting», посилаючись на слова радника заступника міністра Оборони Дани Ярової, ухвалення цієї норми дозволить поставити в рівні умови волонтерів та дистриб’юторів авто. Адже перші завозять пікапи для ЗСУ під нульову ставку мита і без ПДВ. При цьому дистриб’ютори в цих умовах платять мито 12% і ПДВ 20%, тим самим збільшуючи вартість машин майже на 35% з мультиплікатором.

Зазначається, що керівник комітету ВР з питань податкової та митної політики Данило Гетьманцев вже передав запит до Мінфіну і незабаром його розглянуть парламентарії. Голосування з цього питання має відбутися найближчим часом. Якщо зміни у оподаткуванні Рада підтримає, то вказана різниця у закупівлях зникне. А значить, постачання машин нашим захисникам значно збільшиться.