Новий Volkswagen Tiguan зможе витрачати всього 0,5 л на 100 км (Фото)

Volkswagen розпочав замовлень на гібридні версії Tiguan, що підключаються, нового покоління 2024 року в Європі, де з осені минулого року вже доступні м’які гібридні і дизельні варіанти.

Пропозиція включає дві версії, що поєднують 1,5-літровий бензиновий двигун TSI з електродвигуном і акумуляторною батареєю. Початкова потужність має потужність 204 ps (201 к.с./150 кВт), а більш просунутий варіант – 272 ps (268 к.с./200 кВт) разом узяті.

Volkswagen стверджує, що в економічній конфігурації нове покоління Tiguan PHEV має запас ходу на електротязі до 120 кілометрів і більше 900 км сумарно. Його акумулятор можна заряджати до 100 кВт (у порівнянні з 3,6 кВт у більш старій версії) і підтримує швидку зарядку постійним струмом до 50 кВт. Така конфігураціє дозволяє довести споживання пального до неймовірних 0,5 л на 100 км в комбінованому циклі.

Загалом електрифікований кросовер випускається у чотирьох комплектаціях, при цьому базова комплектація отримує стандартне оснащення, таке як 12,9-дюймова інформаційно-розважальна система, кластер цифрових приладів, однозонний автоматичний кондиціонер та порти USB-C без додаткової платні. Він також Tiguan PHEV оснащений системою допомоги при русі смугою, камерою заднього виду, екстреним гальмуванням, динамічним відображенням дорожніх знаків, світлодіодними фарами, 17-дюймовими легкосплавними дисками, Car2X та іншими.

Ціни на цей варіант починаються від 36600 євро на внутрішньому ринку Німеччини, і він оснащений трансмісією потужністю 204 ps (201 к.с./150 кВт). Чудова збірка з потужністю 272 ps (268 к.с./200 кВт) доступна в комплектації від Life і вище (в лінійку також входять Elegance та R-Line) і починається з 48655 євро. Усі моделі оснащені автоматичною коробкою передач.

Інші особливості лінійки Volkswagen Tiguan 2024 включають інтеграцію ChatGPT, нову систему допомоги при паркуванні, яка дозволяє автомобілю в’їжджати на місця для паркування і виїжджати з них на відстань до 50 метрів з використанням функції пам’яті. Користувачі можуть паркувати його віддалено за допомогою своїх смартфонів. Удосконалені фари, запозичені у більшого Touareg, також знаходяться на палубі. Існує також функція пневматичного масажу передніх сидінь.