Культовий Mini Cooper отримав додаткову пару дверей (Фото)

Новий Mini Cooper дебютував минулого року, спочатку з електричним двигуном, а в лютому 2024 року представили версію з двигуном внутрішнього згоряння. Спочатку доступні лише у тридверному варіанті, тепер Mini випускає і п’ятидверну модель. Більш практичний Mini Cooper пропонується з двома варіантами двигунів: 1,5-літровий трициліндровий турбодвигун на 154 к.с. для базової моделі Cooper C та 2,0-літровий чотирициліндровий турбоагрегат на 201 к.с. для Cooper S.

Для розміщення додаткових дверей, Mini збільшив колісну базу на 711 мм і подовжив кузов майже на 1780 мм. Це зробило п’ятимісний Mini трохи повільнішим: розгін до 100 км/год займає 8,0 секунд у базовій версії та 6,8 секунд у версії S. Об’єм багажного відділення зі складеними задніми сидіннями становить 923 літри, що більше порівняно з 800 літрами у тридверної моделі. Новий дизайн включає гладкі бампери та світлодіодні фари, доступні чотири рівні обробки, включаючи JCW з спортивними акцентами.

Всередині п’ятидверного Mini Cooper зберігається мінімалістичний дизайн із 9,4-дюймовим центральним дисплеєм. Система Parking Assistant Plus з чотирма камерами та 12 ультразвуковими датчиками допомагає маневрувати в обмежених просторах. Всі ці характеристики стосуються європейської версії, проте навряд чи сильно зміняться для американського ринку. Ціни будуть опубліковані незабаром.