Українці презентували вражаючий позашляховий автобус для найсуворіших умов (Фото)

У Чехії презентували новий Torsus Praetorian 2024, екстремальний позашляховий автобус, який пройшов модернізацію. Ця модель, розроблена українськими засновниками, виготовляється в Чехії і використовується в Національній гвардії та ДСНС України. Подробиці нової моделі були опубліковані на сайті виробника.

Новий Torsus Praetorian TG3 зберіг зовнішній вигляд попередньої версії, але отримав значні внутрішні оновлення. Автобус довжиною 8,7 метрів має кліренс 350 мм і повний привід, що разом із великими позашляховими шинами дозволяє долати найскладніші умови бездоріжжя. Кузов виготовлено з композитних матеріалів, що робить його стійким до корозії.

Салон Torsus Praetorian TG3 може бути виконаний у різних конфігураціях: стандартна версія вміщує до 34 пасажирів, а санітарна — до 12 нош із пораненими. Автобус оснащений кондиціонером та USB-портами, що забезпечує комфорт під час поїздок.

Під капотом TG3 встановлено 6,9-літровий турбодизельний двигун MAN потужністю 290 кінських сил і 1150 Нм крутного моменту. Ця силова установка у поєднанні з 12-ступінчастою КПП з понижувальною передачею дозволяє розвивати швидкість до 117 км/год та долати водні перешкоди глибиною до 68 см.

Головною новинкою моделі TG3 стала пневмопідвіска, що значно підвищила комфортність поїздок. Вартість Torsus Praetorian TG3 стартує від 225 831 євро, що робить його привабливим варіантом для різноманітних екстремальних умов експлуатації.

Джерело focus.ua