Німецькі експерти назвали найкращі кросовери для перепродажу

Німецький портал Ruv спільно з компанією Schwacke, що спеціалізується на оцінці вартості автомобілів, склали список найвигідніших для купівлі та подальшого перепродажу кросоверів. Рейтинг формувався на основі статистичних даних про збереження вартості автомобіля через чотири роки експлуатації, а також враховував грошові втрати в євро.

Найвигіднішим компактним SUV у Німеччині визнано румунський паркетник Dacia Duster, який в Україні продається під брендом Renault. У версії Blue Cdi 115 4WD (комплектація Journey) чотири роки тому ця модель коштувала 24 400 євро, а нині її ціна становить 16 885 євро. Залишкова вартість цього автомобіля склала 69,2%.

Середньорозмірний кросовер Land Rover Range Rover Velar став найкращим по ліквідності у своїй категорії. У версії Dymanic SE чотири роки тому автомобіль коштував 82 860 євро, тоді як тепер його ціна знизилася на 26 200 євро. У результаті Velar зберіг 68,4% залишкової вартості.

Найвигіднішим повнорозмірним SUV для покупки визнано BMW X6. Модель xDrive30d (M Sport) втратила у ціні за чотири роки 35 220 євро, а її залишкова вартість становила 67,2%.

Таким чином, Dacia Duster, Land Rover Range Rover Velar і BMW X6 виявилися найкращими варіантами для тих, хто планує не лише користуватися кросовером, а й згодом вигідно його продати.