Lamborghini Veneno став найдорожчим автомобілем, який продали онлайн (Фото)

Свого часу купе і родстери Veneno стали першими моделями Lamborghini обмеженої серії, яка передбачає випуск лише кількох екземплярів. Родстери Veneno, близько десяти років тому представлені з помпою на борту італійського авіаносця Cavour, мають тираж всього дев’ять штук. Нещодавно було продано другий із них.

Цей автомобіль продавали через онлайн-аукціон після двох років перебування в автосалоні SBX Cars у Дубаї. Спочатку його оцінювали в 9,5 мільйона доларів, але кілька днів тому він був викуплений за 6 мільйонів доларів.

Представники SBX Cars зазначили, що це найдорожчий автомобіль, який коли-небудь був проданий онлайн. Попередній рекорд також належав цьому автосалону: у 2022 році гіперкар Ferrari LaFerrari Aperta 2017 року був проданий за 5,36 мільйона доларів.

Проданий родстер Veneno був випущений у 2015 році і раніше належав члену королівської родини Саудівської Аравії. Його пробіг становить лише 1105 миль (або 1778 км). Авто оснащене атмосферним 6,5-літровим двигуном V12, який розганяє машину до 100 км/год за 2,9 секунди і дозволяє досягти максимальної швидкості 354 км/год.

Цей автомобіль має доступ до доріг загального користування, що робить його не тільки розкішним колекційним об’єктом, а й потужним транспортним засобом для ексклюзивного водіння.