Jaguar припинила продажі спортивного F-Type (Фото)

Компанія Jaguar оголосила про припинення продажів свого спортивного автомобіля F-Type, віддаючи шану культовому Jaguar E-Type. Остання модель F-Type вирізняється спеціальним забарвленням та індивідуальним шкіряним салоном. Екстер’єр авто виконаний у кольорі Giola Green з м’яким чорним верхом, а салон – з коричневої шкіри Windsor, що повторює конфігурацію останнього E-Type 1974 року.

Jaguar F-Type, один із найкрасивіших і недооцінених спортивних автомобілів, припиняє своє існування. Після випуску виконання 75 Special Edition у 2022 році стало зрозуміло, що виробництво завершується, і тепер це офіційно підтверджено. Це прощання не тільки з самим автомобілем, а й з культовим 5,0-літровим двигуном V-8 Jaguar, який розвиває до 575 кінських сил у потужніших версіях SVR.

Завершальний F-Type не буде доступним для покупців, оскільки він відправиться у фонд Jaguar Daimler Heritage Trust у Великій Британії. Фонд, створений у 1983 році, зберігає сотні рідкісних моделей Jaguar та Daimler, випущених ще наприкінці 1800-х років. Цей автомобіль поповнить колекцію як символ завершення епохи двигунів V-8 для Jaguar, яка переходить на електромобілі з 2025 року.

Перед завершенням виробництва Jaguar випустив кілька спеціальних варіантів F-Type, зокрема 75 Special Edition потужністю 567 кінських сил та обмежену серію ZP Edition, яка включала 150 екземплярів із спеціальним забарвленням і гоночними значками на дверях, віддаючи шану E-Type. У 2020 році також була випущена версія Heritage 60 з культовим кольором Sherwood Green.

Таким чином, Jaguar F-Type завершив своє існування, залишивши по собі яскравий слід в історії автомобільної індустрії, а остання модель стане частиною багатої спадщини компанії, зберігаючись у фонді Jaguar Daimler Heritage Trust.