В Польщі локалізували виробництво стильних бюджетних електромобілів (Фото)

Спільне підприємство Stellantis і Leapmotor почало виробництво китайських автомобілів на заводі Stellantis у Тихи, Польща. За інформацією Jefferies, перші одиниці малолітражного електромобіля Leapmotor T03 вже зійшли з конвеєра минулого тижня, а масове виробництво моделі розпочнеться у вересні.

Stellantis обрав завод у Тихах як першу європейську базу для виробництва автомобілів Leapmotor задля економії витрат. Виробничі витрати на польському заводі становлять близько 400-500 євро за автомобіль, що можна порівняти з витратами у Китаї, але значно менше ніж в Італії, де вони становлять приблизно 1000 євро.

У першому кварталі 2025 року спільне підприємство планує розпочати виробництво другої моделі Leapmotor, позашляховика A12, на заводі в Тихи. Крім того, Leapmotor готується до локалізованого виробництва компонентів.

Спільне підприємство, назване Leapmotor International, дозволяє Stellantis володіти 51% акцій і мати виняткові права на виробництво, експорт та продаж продукції Leapmotor за межами Китаю. Stellantis також придбав 21% акцій Leapmotor за 1,6 мільярда доларів, що стало першим випадком, коли західний автовиробник отримав такі права.

Leapmotor також планує виробляти свій позашляховик C10 у Китаї та експортувати його до Європи на початковому етапі, оскільки ця модель може продаватися за вищими цінами.

Leapmotor T03 — це компактний електричний хетчбек, призначений для міських умов, відрізняється стильним дизайном та сучасними технологіями. Він оснащений електродвигуном потужністю 55 кВт (74 к.с.) та має запас ходу до 403 км на одній зарядці. Автомобіль розганяється від 0 до 50 км/год за 5 секунд, забезпечуючи швидку динаміку і маневреність в міських умовах.

Джерело ampercar.com