Електрична версія Mercedes-Benz G-Class сильно подешевшала (Фото)

Нова електрична версія легендарного позашляховика Mercedes-Benz G-класу стала найвигіднішою модифікацією в Нідерландах. Модель отримала назву «Mercedes-Benz G 580 з технологією EQ». Це черговий приклад незвичайних назв моделей від Mercedes. Електричний G-клас привертає увагу своїми 587 кінськими силами та 1164 Нм крутного моменту, що робить його майже таким же швидким, як і потужний Mercedes-AMG G 63. Його вага становить 3085 кг, а споживання енергії – 28,9 кВт/год на 100 км за циклом WLTP.

Ці характеристики можуть здаватися другорядними, адже G-клас ніколи не купували заради економії палива. Проте варто відзначити, що Mercedes поки не вказав масу буксированого причепа для цієї моделі, що може розчарувати тих, хто планував використовувати його для перевезення важких вантажів.

При запуску моделі «G 580 з технологією EQ» Mercedes називав ціну за версію Edition One, яка складала €200 303. Зараз в конфігураторі з’явилася стандартна версія, яка коштує €149 967, що робить її найдоступнішою версією G-Class в Нідерландах, з різницею приблизно в 45 тисяч євро порівняно з дизельною G450 d. Для порівняння, G500 коштує в Нідерландах €200 681, а популярний G63 – €304 709. Проте в Бельгії G63 коштує лише €193 579, що робить його значно дешевшим, ніж у Нідерландах.

Зовні стандартну версію G580 важко відрізнити від інших моделей, окрім характерної чорної решітки «Black Panel», яка є опцією. Стандартно на електромобілі встановлена звичайна відкрита решітка радіатора. Важливою відмінністю є відсутність запасного колеса ззаду, яке можна встановити за додаткову плату або замінити на «Design box» для зберігання зарядного кабелю.

Додатково, зовнішній вигляд автомобіля можна налаштувати, як і в інших моделях сімейства G-Class, включаючи опцію чорних кришок, бамперів і розширювачів колісних арок. Також доступний пакет AMG Line зі спортивними елементами декору.

Джерело sports247.my