Яке покарання передбачено за зупинку чи паркування на місцях для електротранспорту

В Україні заборонено зупинятися, стояти та паркуватися на місцях, призначених для транспортних засобів з електричними двигунами. Штрафи накладаються також за створення перешкод водіям електротранспорту під час зупинки чи стоянки, розповідає MMR посилаючись на публікацію rbc.ua

Згідно зі статтею 122 Кодексу України про адміністративні правопорушення, за зупинку чи стоянку на місцях для електротранспорту передбачено штраф від 340 до 510 гривень. Таке саме покарання передбачене за створення перешкод водіям електротранспорту.

Стаття 152-1 КУпАП також визначає штрафи за паркування на місцях, призначених для електротранспорту, в розмірі від 340 до 510 гривень. Ці місця мають бути позначені відповідними дорожніми знаками або розміткою.

Місцями для паркування електротранспорту вважаються спеціально обладнані чи відведені майданчики, місця біля житлових будинків (крім індивідуальних) та на тротуарах.

Розмір штрафу визначається в неоподатковуваних мінімумах доходів громадян, що для цілей застосування становить 17 гривень за один мінімум.